Raport finansowy i ESG

[GRI 103-1], [GRI 103-2], [GRI 103-3] Bank jest sygnatariuszem Karty Różnorodności i podejmuje działania wspierające różnorodność w środowisku bankowym i poza organizacją. W 2021 roku podjął działania na rzecz wspierania roli kobiet w społeczeństwie oraz wsparł inicjatywę prezentującą zagadnienie neuroróżnorodności. Bank został ujęty w rankingu „Europejskich liderów różnorodności 2022”. W najnowszym zestawieniu Financial Times z 15 tysięcy europejskich firm wyłoniono 850 pracodawców, którzy wspierają i promują różnorodność w swoich organizacjach. Ranking sporządzono na podstawie opinii 100 tysięcy pracowników oraz ekspertów zajmujących się zasobami ludzkimi i rekrutacją. Partnerem merytorycznym projektu jest firma badawcza Statista.

Projekt „Uwierz w siebie”

Bank Millennium został jednym z patronów projektu naukowo-edukacyjnego „Uwierz w siebie” badającego obszary poczucia własnej wartości, wpływu wyglądu na samoocenę oraz pewność siebie. Projekt został przeprowadzony przez zespół naukowców i NEUROHM we współpracy m.in. z Akademią Leona Koźmińskiego.

image007 image007

Wsparcie dla Paraolimpijek

Bank Millennium ufundował stypendium dla jednej z polskich Paraolimpijek we współpracy z fundacją Unaweza oraz akcją #CorinneRunsForGood. Kobiety z niepełnosprawnościami, które wyczynowo uprawiają sport, zmagając się ze swoimi barierami i ciężko trenując oraz biegaczka, która postanowiła przebiec jeden z najcięższych ultramaratonów na świecie by zainteresować innych sytuacją Paraolimpijek, nie pozostały obojętne Bankowi Millennium. Bank zasilił zbiórkę na cel Paraolimpijek, przekazując fundusze na pokrycie kosztu rocznego stypendium dla jednej Paraolimpijki, co ułatwi jej przygotowania do udziału w Paraolimpiadzie w Paryżu.