Koszyk jest lusty
Raport finansowy i społeczny 2018

Zwycięstwo w rankingu satysfakcji

Według badania ARC Rynek i Opinia:

• 1 miejsce w głównych kategoriach: „Satysfakcja”, „Ocena punktów styku” i „ Ocena opłat i prowizji”
  • Najwyższy wskaźnik rekomendacji NPS (61) wśród banków w Polsce

Doskonała jakość – na podium od 8 lat

W 17 edycji rankingu „Przyjazny Bank Newsweeka 2018” Bank Millennium stanął na podium aż w czterech kategoriach:

• 1 miejsce – „Bankowość mobilna”
  • 2 miejsce – „Bank dla Kowalskiego”
  • 3 miejsce – „Bankowość internetowa”
  • 3 miejsce – „Bankowość hipoteczna”

Bank Millennium najlepszy w sektorze finansowym w budowaniu pozytywnych doświadczeń klientów

Bank Millennium został uznany za lidera Customer Experience w sektorze finansowym w zestawieniu TOP 100 Marek, opublikowanym w najnowszym raporcie KPMG w Polsce, które powstało na podstawie badania opinii konsumentów oceniających marki pod kątem oferowanych przez nie doświadczeń. Bank znalazł się również w pierwszej dziesiątce stu najlepiej ocenianych marek w Polsce.

Najbardziej innowacyjny Bank

Zwycięstwo Banku Millennium w konkursie Liderzy Świata Bankowości i Ubezpieczeń w kategorii Najbardziej innowacyjny podczas Wielkiej Gali Liderów Świata Bankowości i Ubezpieczeń

Bank Millennium cyfrowym liderem w badaniu Deloitte

W raporcie Deloitte „EMEA Digital Banking Maturity 2018”, oceniającym cyfrową dojrzałość instytucji finansowych w 38 państwach Europy i Bliskiego Wschodu, Bank Millennium znalazł się w gronie cyfrowych liderów rynku jako bank innowacyjny, dojrzały cyfrowo, dobrze przygotowany do wyzwań otwartej bankowości, oferujący już teraz wiele usług pozabankowych.

Gwiazda Jakości Obsługi 2018

Bank Millennium już po raz kolejny został uhonorowany prestiżowym tytułem Gwiazdy Jakości Obsługi. Nagroda jest przyznawana na podstawie głosów konsumentów w ramach Polskiego Programu Jakości Obsługi, zbieranych przez cały rok na stronie www.jakoscobslugi.pl oraz za pośrednictwem aplikacji na smartfony.

Złoty bankier

1 miejsce dla Konta 360° i tytuł Bezpieczny Bank – najlepsze praktyki. Na podium stanęła również karta kredytowa Impresja oraz program edukacyjny Finansowy Elementarz

Strona internetowa bez barier

Bank Millennium otrzymał nagrodę za dostosowanie serwisu internetowego do potrzeb osób z niepełnosprawnościami w konkursie „Strona Internetowa bez Barier” promującym dostęp do informacji cyfrowej osobom niepełnosprawnym, starszym, niezamożnym i narażonym na wykluczenie cyfrowe.

Konkurs „Strona Internetowa bez Barier” organizowany przez Fundację Widzialni oraz Szerokie Porozumienie na Rzecz Umiejętności Cyfrowych.

Srebrny Listek CSR

Bank Millennium już po raz czwarty został nagrodzony Srebrnym Listkiem CSR. Wyróżnienie to jest przyznawane firmom, które w codziennej działalności wdrażają najwyższe standardy odpowiedzialności społecznej

Bank Millennium w Top 10 najbardziej odpowiedzialnych firm w Polsce

Bank Millennium zajął 7 miejsce w klasyfikacji ogólnej i 4 miejsce w klasyfikacji branżowej Rankingu Odpowiedzialnych Firm 2018. Jest to zestawienie największych polskich firm ocenianych pod kątem jakości zarządzania społeczną odpowiedzialnością biznesu (CSR).

Bank Millennium uhonorowany tytułem Solidnego Pracodawcy Roku 2018

Bank Millennium ponownie otrzymał tytuł Solidnego Pracodawcy 2018 w kategorii ogólnopolskiej. Kapituła doceniła m.in. oferowane przez Bank stabilne warunki zatrudnienia, szeroki pakiet socjalny, inwestycję w rozwój kadry, projekt „Rodzice na TAK”, program nagród pracowniczych IMPAKT, działalność CSR: Kodeks Etyczny i wolontariat pracowniczy oraz warunki rozwoju dla studentów i absolwentów.

Prognostyczny puchar „Parkietu”

2 miejsce dla zespołu naszych ekspertów: Grzegorz Maliszewski, Mateusz Sutowicz oraz Andrzej Kamiński w rankingu miesięcznych prognoz finansowych i makroekonomicznych przygotowanym przez gazetę Parkiet.

Bank Millennium po raz jedenasty w składzie RESPECT Index

Bank Millennium utrzymał swoją pozycję w Indeksie Respect. Indeks obejmuje wybrane spółki giełdowe działające zgodnie z najlepszymi standardami zarządzania w zakresie ładu korporacyjnego i relacji inwestorskich, a także z uwzględnieniem czynników ekologicznych i społecznych. Wybrane spółki przechodzą trójstopniową weryfikację prowadzoną przez Giełdę Papierów Wartościowych (GPW), Stowarzyszenie Emitentów Giełdowych (SEG) oraz niezależnego audytora.

Nagrody dla Banku Millennium w międzynarodowych konkursach

• The Innovators, organizowanym przez magazyn „Global Finance”. W konkursie nagradzane są instytucje finansowe wyznaczające nowe trendy i projektujące najbardziej innowacyjne rozwiązania. Bank Millennium został nagrodzony za widget „Pomoc w podróży” – przycisk szybkiego kontaktu z ubezpieczycielem, dostępny w ramach ubezpieczenia turystycznego w aplikacji mobilnej Banku.

• EFMA Innovation in Insurance – Bank Millennium zwyciężył w konkursie Efma-Accenture Innovation in Insurance Awards 2018 w kategorii Claims Management, dzięki rozwiązaniu „Pomoc w podróży” w ubezpieczeniu turystycznym dostępnym w aplikacji mobilnej Banku. W ramach konkursu nagradzane są najbardziej innowacyjne rozwiązania w zakresie ubezpieczeń na całym świecie.