Twój koszyk jest pusty

Bank od lat angażuje się w życie środowiska akademickiego dając studentom i absolwentom szansę rozwijania kompetencji, zainteresowań oraz zdobycia pierwszego doświadczenia zawodowego. Stałymi elementami oferty jest program płatnych praktyk „Millennium Bankers”, cyklicznie realizowane programy rozwojowe „Expert Start-up” oraz bezpłatne szkolenia i warsztaty.

Programy edukacyjne dla studentów i absolwentów

Program Opis 2017 2016 2015 2014 2013
Millennium Bankers Płatny program praktyk, który umożliwia zaangażowanie w  samodzielne, złożone projekty, podczas których studenci nabywają  praktyczną wiedzę z bankowości. Najlepsi z praktykantów otrzymują  propozycję zatrudnienia w Banku. 40 34 34 24 20
Akademia Millennium Celem bezpłatnych warsztatów i szkoleń dla studentów prowadzonych przez specjalistów z Banku jest przybliżenie specyfiki pracy w  bankowości oraz przedstawienie możliwych ścieżek rozwoju  zawodowego. W 2017 Bank prowadził program na rzecz koła SKN Statystyka SGH. Wspólnie z ekspertami z Banku zrealizowano warsztaty, wykłady oraz projekt badawczy. 180 200 204 211 219
People Grow to program rozwoju kompetencji menadżerskich dla absolwentów i studentów ostatnich lat studiów. Dwuletni program oparty jest na zasadzie training on the job daje możliwość poznania całokształtu działalności Banku. Uczestnicy Programu wspierani przez Mentora – członka Zarządu Banku, pracują na rzecz różnych departamentów przy wybranych projektach i szkoleniach. Po zakończeniu programu uczestnik zostaje zatrudniony w jednym z departamentów Banku. 3 6 8 10
Expert Start Up to programy stażowe realizowane w różnych departamentach Banku dla osób o sprecyzowanych zainteresowaniach i wizji kariery zawodowej. Uczestnicy stażu wspierani są przez menedżerów oraz specjalistów z obszaru, w którym realizują projekt. Osoby zatrudnione na stażu rozwijają swoje umiejętności w kierunku analitycznym, zarządzania produktami i projektami, e-biznesie i nowoczesnych technologiach. 8 12 4 9 15
Razem 228 249 248 252 264
Współpraca z organizacjami studenckimi w 2017 roku

W 2017 roku zakończona została 15 edycja „Programu Ambasador” oraz powołana kolejna w nowej formule. Program ma na celu budować pomost między środowiskiem akademickim, a pracodawcą, poprzez bezpośrednią współpracę ze studentami. W trakcie roku akademickiego studenci realizują zadania projektowo, dokonują employer brandingowej analizy rynku lokalnego oraz reprezentują firmę na wydarzeniach zewnętrznych.

W ramach współpracy z Kołem Naukowym Statystyki realizowano konferencje branżowe: np. BIG DATA conference, indywidualne warsztaty z członkami koła na temat systemów rekomendacyjnych, modeli i parametrów ryzyka stosowanych w praktyce biznesowej oraz specjalny projekt badawczy dotyczący wizerunku banków w social media.

Przedstawiciele Banku biorą udział w spotkaniach Rady Klubu Partnerów SGH, na których omawiane są elementy strategii uczelni czy możliwości kształcenia studentów w zakresie kluczowych kompetencji. Owocem współpracy będzie także otwarcie akademickiej przestrzeni cooworkingowej, która będzie wspierała rozwój przedsiębiorczości wśród zainteresowanych studentów wszystkich rodzajów studiów.