Twój koszyk jest pusty

Bank Millennium jest spółką akcyjną notowaną od 1992 r. na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. [GRI 102-5] Jest pierwszym polskim bankiem notowanym na GPW. Aktualnie jest uczestnikiem Indeksu WIG, WIG Banki, WIG30, mWIG40, WIG Poland i Respect Index. W 2017 r. Bank został także włączony w skład FTSE4Good Emerging Index. Jest to jeden z indeksów firmy FTSE Russell, członka Giełdy Papierów Wartościowych w Londynie. Skupia on spółki z ponad 20 krajów, które wyróżniają się w działaniach z zakresu ochrony środowiska, odpowiedzialności społecznej i ładu korporacyjnego. Akcjonariuszem strategicznym Banku jest Banco Comercial Portugues – największy prywatny bank w Portugalii, który posiada 50,1% akcji Banku Millennium. Akcjonariuszami są również wszystkie polskie Otwarte Fundusze Emerytalne, w tym dwa największe Nationale-Nederlanden OFE i Aviva OFE, które posiadają więcej niż 5% kapitału akcyjnego.

Akcjonariat Banku Millennium

[GRI 102-10]