Dzielenie się wiedzą ekonomiczną

W 2016 roku Bank Millennium był partnerem ważnych wydarzeń dotyczących tematyki gospodarczej:

Europejski Kongres Gospodarczy

Międzynarodowe forum poświęcone nowym kierunkom myślenia o przyszłości gospodarczej Europy, które zgromadziło blisko 8 tys. tysięcy gości z krajów europejskich, a także z Azji i Afryki. W kongresie uczestniczyli również przedstawiciele rządu RP.

W ciągu dwóch dni, w przeszło 120 debatach wzięło udział blisko 700 prelegentów. W wydarzeniu jako prelegenci brali również udział Członkowie Zarządu i eksperci z Banku Millennium. Dyskusje były na bieżąco relacjonowane na Twitterze, a przedstawiciele Banku udzielali wywiadów ogólnopolskim i eksperckim mediom.

Diamenty Forbesa

Bank był partnerem rankingu, w którym nagradzane są firmy najbardziej dynamicznie rozwijające się przedsiębiorstwa. Wyróżnione firmy zostały podzielone na trzy kategorie według przychodów ze sprzedaży. Nagrodzonych zostało ponad 1,9 tys. przedsiębiorstw.

Spotkania odbywające się w ramach Diamentów Forbesa były okazją do poznania przedsiębiorstw danego regionu, wymiany doświadczeń i nawiązania relacji biznesowych. Wziął w nich również udział Główny Ekonomista Banku Millennium, który mówił o szansach oraz wyzwaniach, jakie stoją obecnie przed firmami.

Kongres Firm Rodzinnych

Bank Millennium był partnerem strategicznym kongresu, którego organizatorem jest Instytut Biznesu Rodzinnego. Wydarzenie odbyło się pod hasłem Między tradycją _A INNOWACJĄ i zgromadziło 350 uczestników. W ramach wydarzenia skierowanego do przedstawicieli firm rodzinnych odbyły się debaty i warsztaty skupione wokół tematyki innowacji, finansów, prawa i zarządzania. Wśród prelegentów znaleźli się członkowie zarządu i eksperci z Banku Millennium, którzy mówili o rozwoju technologicznym oraz formach finansowania firm rodzinnych.

Forum biznesowe na temat krajów portugalskojęzycznych

Forum Polska-Portugalia-Angola-Brazylia-Mozambik było skierowane do polskich przedsiębiorstw zainteresowanych inwestycjami bądź wymianą handlową z wymienionymi rynkami portugalskojęzycznymi. Głównym celem wydarzenia była prezentacja wspomnianych rynków oraz możliwości współpracy biznesowej w tych krajach.

Podczas Forum została zaprezentowana publikacja Polsko-Portugalskiej Izby Gospodarczej (PPCC): Działalność gospodarcza w krajach portugalskojęzycznych. Portugalia – Angola – Brazylia- Mozambik – kompendium w języku polskim, w którym można znaleźć podstawowe informacje na temat prowadzenia biznesu w wymienionych krajach. Partnerem wydania publikacji był Bank Millennium.

Wydarzenie organizowane przez Polsko-Portugalską Izbę Gospodarczą (PPCC), przy wsparciu Ambasady Portugalii, Brazylii i Angoli w Warszawie oraz Ambasady Mozambiku w Berlinie zostało objęte Honorowym Patronatem Ministerstwa Rozwoju RP oraz Krajowej Izby Gospodarczej i Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych.

Poprzednia strona Wspieranie innowacyjności
Następna strona Programy dla studentów i absolwentów