Szkolenia dla Pracowników

Skierowane do Pracowników Banku programy szkoleniowe mają na celu poprawę zarówno jakości, jak i efektywności pracy.

Szkolenia prowadzone w 2016 roku:

• sprzedażowo-obsługowo-produktowe (w tym szkolenia wstępne)
  • z bezpieczeństwa, prawa bankowego, procedur
  • z ryzyka, bankowości
  • menedżerskie
  • BHP i przeciwpożarowe
  • z umiejętności miękkich
  • z aplikacji bankowych
  • z prawa pracy
  • językowe

Programy rozwoju kompetencji

W Banku prowadzone są rozbudowane programy rozwojowe. Jednym z nich jest M#leaders – innowacyjny program rozwoju kompetencji menadżerskich. Poprzez udział w cyklu spotkań będących połączeniem warsztatu, studium przypadku, z elementami coachingu grupowego, menadżerowie skutecznie rozwijają swoje umiejętności przywódcze . W tym roku przygotowano dwie ścieżki szkoleniowe: Leadership Fundamentals dla nowych osób w programie (uczestniczyły w niej 83 osoby) oraz Leadership Next Level dla uczestników poprzedniej edycji programu (uczestniczyło w niej 89 osób).

Szkolenia dla obszaru Bankowości Przedsiębiorstw

Od ponad dwóch lat w obszarze Bankowości Przedsiębiorstw wdrażane są programy mające na celu podniesienie wiedzy i kompetencji doradców bankowych i menedżerów. Są to m.in. Corporate Banking Leader – program rozwoju kompetencji menedżerskich dla Dyrektorów Makroregionów i Dyrektorów Regionalnych połączony z oceną 360 stopni oraz Profesjonalny Doradca Bankowy – program certyfikacji Doradców Bankowych. Ich celem jest ciągłe utrzymywanie wysokich i jednolitych dla wszystkich Pracowników standardów obsługi Klientów.

Corporate Banking Leader
Profesjonalny Doradca Bankowy

Nowy model szkoleń wstępnych

Aby ułatwić nowym Pracownikom rozpoczęcie pracy w oddziale Banku, wdrożono nowy model szkolenia wstępnego. Szkolenie zostało wydłużone z 3 do 5 tygodni i składa się z trzech etapów: szkolenia w centrali, praktyki w oddziale pod opieką doświadczonego Pracownika oraz ponownego szkolenia w centrali, podczas którego Pracownicy uzupełnią wiedzę z produktów i standardów obsługi.

[GRI 404-2]

.

średnia liczba
godzin szkoleniowych